Qendra Kombëtare Bahá’í, Rr. Dibrës nr. 59, Tiranë

 

Besimi Bahá'í
Figurat Qendrore
Parimet Kryesore
Shkrimet e Shenjta Bahá'í
Qendra Botërore Bahá'í
Kontaktoni me Ne
Faqja Kryesore

 

 

 

 

 

 

Komuniteti Bahá'í i Shqipërisë

Mirësevini në hapësirën zyrtare të Bahá'í-ve të Shqipërisë

 

Mirësevini tek faqja zyrtare e Besimit Bahá’í!

Kjo hapësirë është krijuar për të informuar rreth Besimit Bahá’í në përgjithësi, si dhe rreth historikut të tij.

Jeni të mirëpritur që të hetoni rreth të vërtetave e parimeve shpirtërore, morale e shoqërore të shpallura nga Themeluesi i Besimit, Bahá’u'lláh-u dhe ndikimit që ato kanë në jetën e individit, familjes, komunitetit, kombit dhe mbarë botës.

Ju ftojmë të eksploroni këtë hapësirë, e cila ju afron pranë një oqeani dijesh, ku përmbahen margaritarë të pallogaritshëm e të çmueshëm për pasurimin e jetës së brendshme të çdo njeriu dhe ju fton drejt një universi mësimesh që janë destinuar të revolucionarizojnë e rimëkëmbin jetën e planetit.

Përgjigje për pyetjet

 

*******************

...Popujt e botës, të çfarëdo race ose feje qofshin, e marrin frymëzimin nga i vetmi Burim qiellor dhe janë nënshtetas të të vetmit Perëndi.

-Bahá'u'lláh -

*********

“O BIR I SHPIRTIT! Këshilla Ime e parë është kjo: ki një zemër të dëlirë, të sjellshme e rrezëlluese, që yti të jetë një sovranitet i lashtë, i pavdekshëm e i përjetshëm”.

- Bahá’u’lláh -

*********

"O MIK! Në kopshtin e zemrës sate mos mbill asgjë veç trëndafilit të dashurisë, dhe mos e lësho bilbilin e simpatisë e të dëshirës..."

- Bahá’u’lláh -

*******************

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

“Shihe njeriun si një minierë të pasur në gurë të çmuar e me vlerë të pamatshme. Vetëm edukimi mund t’i nxjerrë në dukje thesaret e tij dhe ta bëjë njerëzimin të përfitojë prej tyre”.

- Bahá’u’lláh -

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

© Asambleja Shpirtërore Kombëtare e Bahá'í-ve të Shqipërisë -- 2007-2014