Qendra Kombėtare Bahį’ķ, Rr. Dibrės nr. 59, Tiranė

Besimi Bahá'í
Figurat Qendrore
Parimet Kryesore
Shkrimet e Shenjta Bahá'í
Qendra Botërore Bahá'í
Kontaktoni me Ne
Faqja Kryesore
A Widening Embrace

Komuniteti Bahá'í i Shqipërisë

Mirësevini në hapësirën zyrtare të Bahá'í-ve të Shqipërisë

Video më poshtë, e krijuar me rastin e 200-vjetorit të Lindjes së Bahá’u’lláh-ut (1817-2017), jep një panoramë të jetës dhe mësimeve të Tij, siç tregohet nga pasuesit e Tij të shumtë nga kombe të ndryshme, jeta e të cilëve është shndërruar prej dritës që Bahá’u’lláh-u i ka sjellë botës.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

“Bukuria e Lashtë pranoi të lidhet me pranga, që njerëzimi të shpëtojë nga zinxhirët e tij, dhe pranoi të burgosej brenda kësaj Fortesë kaq të fuqishme, që gjithë bota të arrijë lirinë e vërtetë. Ai e piu gjer në fund kupën e vuajtjeve, që gjithë njerëzit e botës të arrijnë gëzimin e përjetshëm dhe të mbushen me gaz. Kjo vjen nga mëshira e Zotit tuaj, e Zemërdhembshurit, Mëshirëplotit. Ne pranuam të poshtërohemi, O besimtarë në Unitetin e Perëndisë, që ju të lartësoheni, dhe kemi vuajtur hidhërime të shumëllojshme, që ju të begatoheni e të lulëzoni. Atë që erdhi për ta rindërtuar sërish gjithë botën, shikoni sesi ata që e krahasuan veten me Perëndinë e detyruan të jetojë në qytetin më të shkretuar!”.

- Bahá’u’lláh -

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

© Asambleja Shpirtërore Kombëtare e Bahá'í-ve të Shqipërisë -- 2007-2017